Στην Αγία Ειρήνη Κανναβιών εντυπωσιάζει το χρώμα και η μυρωδιά της τραχείας πεύκης καθώς και η υπόλοιπη άγρια βλάστηση, ανάμεσά τους οι «λατζιές», οι «τρεμιθιές» και οι «σπατζιές».

Οι ακαλλιέργητες εκτάσεις της Αγίας Ειρήνης καταλαμβάνουν περίπου το 50% της συνολικής έκτασης της Κοινότητας, ενώ οι εκτάσεις που καλλιεργούνται είναι πολύ λίγες, μια και η καλλιέργεια γης δεν αποτελεί μια από τις βασικές ασχολίες των κατοίκων. Καλλιεργούνται  αμπέλια, φρουτόδεντρα, κυρίως μηλιές, αμυγδαλιές, πατάτες και λίγα λαχανικά.

Πρέπει να αναφερθεί πως η καλλιέργεια των αμπελιών σταμάτησε το 1990, εξαιτίας της αστυφιλίας. Οι νέοι έφυγαν από την Κοινότητα, οι ηλικιωμένοι απεβίωσαν και η αμπελοκαλλιέργεια εγκαταλείφθηκε.

Όσο αφορά στην πανίδα,  μερικά από τα είδη που υπάρχουν στο χωριό είναι: μαύρο φίδι, «κουφή», φίνα, λαγός, αλεπού, φάσσα, τρυγόνι, κίσσα.

Αξίζει να γνωρίζετε πως μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη φύση της Αγίας Ειρήνης και κατ’ επέκταση τη χλωρίδα και πανίδα της, ακολουθώντας το Μονοπάτι της Φύσης που έχει ως αφετηρία του την καρδιά του χωριού. Περισσότερα: Μονοπάτι της Φύσης

Πηγή:

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Ειρήνης